tag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post7766777068773237271..comments2022-10-31T15:14:26.285+01:00Comments on ...anngelpie ...soul kitchen...: ...lepinja sa vrhnjem...anngelpiehttp://www.blogger.com/profile/00253670933823246382noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-5257008429999852612020-04-13T11:42:23.440+02:002020-04-13T11:42:23.440+02:00„..zatim po lepinji možete staviti narezani na ta...„..zatim po lepinji možete staviti narezani na tanke trakice medvjeđi luk...ili mladi luk...pancetu... ili vlasac...<br />...odlično paše na tanke rezance narezana paprika.. i chilli...<br /><br />...ako na nju stavljate luk i recimo papriku, papriku narežite na tanke rezance a glavicu luka na tanke kolutove te sve posolite i ostavite desetak minuta da povrće pusti sok...na taj način će povrće biti slađe, ukusnije i mekanije kad se ispeče...inače bi moglo ostati onako suho...<br /><br />...što se tiče soli, ovim lepinjama baš paše da su slanije...<br />...mašta vam je granica u začinima i dodacima koje će te staviti...<br />...po svemu tome rasporedite maslac narezan na listiće...<br />...lepinju sa vrhnjem pecite u vrućoj pećnici 20-tak minuta, tako da ostane svjetla...“<br /><br />Recept je čudno pisan, to je valjda nekakav umjetnički stil, ali dobro, prema redoslijedu po kojem se sastojci stavljaju, piše „zatim po lepinji možete staviti narezani na tanke trakice medvjeđi luk...ili mladi luk...pancetu... ili vlasac...“ znači da taj medvjeđi luk, mladi luk, vlasac… treba staviti na lepinju prije pečenja. Na nijednoj Vašoj slici ta zelenjava nije stavljena na lepinju prije pečenja, nego nakon pečenje – zašto to onda niste napisali u recept??? Ja sam stavila zelenjavu na to prije stavljanja u pećnicu: naravno da je ta zelenjava sva, ne osušena, nego doslovno zagorena i crna!!!<br />Zašto onda u receptu ne piše da se zelenjava razbaca po već pečenoj lepinji???<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-82306690533631338642012-10-17T15:11:48.938+02:002012-10-17T15:11:48.938+02:00...hvala Tanja...sama po sebi lepinja je odlična........hvala Tanja...sama po sebi lepinja je odlična...ali s tim vrhnjem i dodacima se okusi savršeno zaokružuju... ;))anngelpiehttps://www.blogger.com/profile/00253670933823246382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-4818554301299262812012-10-16T20:40:17.769+02:002012-10-16T20:40:17.769+02:00Predivna lepinja, a premaz od vrhnja mi je odlična...Predivna lepinja, a premaz od vrhnja mi je odlična ideja!! tanjahttps://www.blogger.com/profile/06891183769691645859noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-86465145571068033512012-10-14T00:46:12.492+02:002012-10-14T00:46:12.492+02:00Gracias desde el corazón ... :))Gracias desde el corazón ... :))anngelpiehttps://www.blogger.com/profile/00253670933823246382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-55169999892671368282012-10-14T00:45:50.204+02:002012-10-14T00:45:50.204+02:00...draga Senka puno ti hvala... lijepo Vas je sve ......draga Senka puno ti hvala... lijepo Vas je sve ponovo susresti ovdje... :)...čitamo se...:))anngelpiehttps://www.blogger.com/profile/00253670933823246382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-62728313511992619482012-10-14T00:45:04.554+02:002012-10-14T00:45:04.554+02:00...hvala Bety...lijep pozdrav.. :)...hvala Bety...lijep pozdrav.. :)anngelpiehttps://www.blogger.com/profile/00253670933823246382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-13112311344025668722012-10-14T00:44:10.104+02:002012-10-14T00:44:10.104+02:00...prvo da se ispričam što je moj odgovor tek sada......prvo da se ispričam što je moj odgovor tek sada, obzirom da me nije bilo... ;)<br />...što se tiče pečenja lepinje... moram reći da je ja pečem na 220° s ventilatorom... e sad..moja pećnica je stara...i tih 220 valjda više i nije 220...a i prije nekog vremena sam primjetila da se sama od sebe gasi...što znači da temperatura vjerojatno padne i ispod 200°...<br />...hvala vam što ste mi se obratili... ovih dana ispeći ću lepinju u novoj pećnici kod moje drage mame...pa ću točno vidjeti za koliko vremena i na kojoj temperaturi će se ispeći...tada ću ispraviti temperaturu u receptu...:)<br />...zahvaljujem još jednom...:) <br />...lijep pozdrav... :)anngelpiehttps://www.blogger.com/profile/00253670933823246382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-80374300800862860912012-10-14T00:35:21.775+02:002012-10-14T00:35:21.775+02:00...fine su razne kombinacije na ovo tijesto... ajm......fine su razne kombinacije na ovo tijesto... ajmeee s chilijem i maslinovim uljem moram probati... hvala ti... ;))anngelpiehttps://www.blogger.com/profile/00253670933823246382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-29964406052765629152012-10-14T00:34:12.690+02:002012-10-14T00:34:12.690+02:00...a evo nam i zime pred vratima...bome i mene sli......a evo nam i zime pred vratima...bome i mene slike sad nekako u proljeće odvlače... ;))anngelpiehttps://www.blogger.com/profile/00253670933823246382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-85505191049170387832012-10-14T00:33:12.767+02:002012-10-14T00:33:12.767+02:00...hvala... :))...hvala... :))anngelpiehttps://www.blogger.com/profile/00253670933823246382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-89026048061595235872012-10-14T00:32:53.408+02:002012-10-14T00:32:53.408+02:00...svakako preporučam i uvjerena sam da ćeš biti z......svakako preporučam i uvjerena sam da ćeš biti zadovoljna okusom i mirisom... hvala.. :))anngelpiehttps://www.blogger.com/profile/00253670933823246382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-20263608551407318052012-10-14T00:31:06.079+02:002012-10-14T00:31:06.079+02:00...da Miki..nije me bilo..pa sam došla..pa opet na......da Miki..nije me bilo..pa sam došla..pa opet na malo nestala...mislim da bum se sad ipak dulje zadržala... ;))...i ja volim ovakve jednostavne , brze i fine stvari... lijep pozdrav.. :)anngelpiehttps://www.blogger.com/profile/00253670933823246382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-25356830423625852862012-10-14T00:29:19.073+02:002012-10-14T00:29:19.073+02:00...i jako fin... :)...i jako fin... :)anngelpiehttps://www.blogger.com/profile/00253670933823246382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-80226576485125344582012-10-07T16:29:06.576+02:002012-10-07T16:29:06.576+02:00Simplemente deliciosa muy bien elaborada, la haré ...Simplemente deliciosa muy bien elaborada, la haré ,abrazos y abrazos.<br />Rosita Vargashttps://www.blogger.com/profile/00517797117525636948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-49833867097610726102012-09-02T00:07:22.115+02:002012-09-02T00:07:22.115+02:00Prelepo je.Lepinja sama po sebi, a još sa ovakvim ...Prelepo je.Lepinja sama po sebi, a još sa ovakvim dodacima. Tako je dobro biti ponovo kod tebe. SENKAhttps://www.blogger.com/profile/10240872094907830599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-59405746955385099212012-08-02T13:06:40.507+02:002012-08-02T13:06:40.507+02:00ммммм,много вкусно!!!!!!!!ммммм,много вкусно!!!!!!!!Betyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-75379251010139958612012-07-20T18:51:48.525+02:002012-07-20T18:51:48.525+02:00Radila sam ovu lepinju, ali nije mi jasno vrijeme ...Radila sam ovu lepinju, ali nije mi jasno vrijeme pečenja. Ja sam dignuto tijesto razvaljala u četvrtasti lim od pećnice, pa se to dizalo 20ak min., pa sam to premazala nadjevom i stavila u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva, na srednju prečku. Programirala sma pećnicu da se to peče 20 min., naravno, imala sma ja to na oku, ali nisam stalno blejala kroz staklo pećnice, nakon točno 10 min. pečenja sa zgražanjem sam ustanovila da se to već i previše ispeklo: rubovi su bili smeđi (jače smeđi nago na Vašim slikama nakon, navodno, 20 min. pečenja), a i vrhnje odozgo je bilo smeđkasto - isti čas sam to izvadila van - da sma to pekla još 10 min. to bi se zacrnilo. A tek odozdo - malo je falilo da izgori - lepinja je jednostavno bila prepečena. <br />Jesu li vrijeme pečenja i stupnjevi u receptu točni: 20ak min. na 220 stupnjeva? <br />Treba li možda pisati 10ak min. na 220 stupnjeva? ili eventualno 20ak min. na 180 stupnjeva?<br />Jasno mi je da nisu sve pećnice iste pa se vrijeme pečenja razlikuje, često nešto pečem 3 ili 5 min. duže ili kraće nego u receptu piše, ali ovdje bih trebala smanjiti vrijeme pečenja za više od 10 min. Da ponovno radim lepinju ne bih ju pekla duže od 7 min. na 220. <br />Ja sam u pećnici uključila funkciju donji i gornji grijač, pečete li Vi lepinju možda koristeći neke kerefeke poput vrućeg zraka ili slično (u receptu to niste naveli)? <br />Moja pećnica ima te neke funkcije poput samo donji grijač, samo donji grijač, pa ventilator s ovim ili onim grijačem, pa vrući zrak, pa vrući zrak i ventilator - ali ja ništa od toga ne koristim jer nisam time zadovoljna. Više od 15 godina imala sma staru pećnicu koja je imala samo jednu funkciju: uključi i peci (i temperatura se mogla riktati od 1-5) i sve se uvijek moglo ispeći na taj način pa ja zato i danas koristim samo funkciju donji+gornji grijač.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-412957344679147042012-06-29T14:42:11.064+02:002012-06-29T14:42:11.064+02:00Koliko je ovo dobro ajmeee!! Radim slicnu pogacu s...Koliko je ovo dobro ajmeee!! Radim slicnu pogacu sa slaninom, al sa dodatkom chillija i maslinovog ulja, tako da baš se veselim probati ovu tvoju kombinaciju, nema do vrhnja i mladog luka ;)) mrak!!Anja Marsichttps://www.blogger.com/profile/09369124870187143373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-79203882910073823732012-06-28T21:02:51.425+02:002012-06-28T21:02:51.425+02:00kako mi fino izgleda i hrskavo. miriše mi dovde, m...kako mi fino izgleda i hrskavo. miriše mi dovde, mogu da zamislim kako se dobro slažu to testo, mladi sir i mladi luk! sve me neka nostalgija za prolećem uhvatila...Nevenahttps://www.blogger.com/profile/14975837269050446038noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-79631345167459597582012-06-27T22:17:55.478+02:002012-06-27T22:17:55.478+02:00Zavisna sam od testa,l svih vrsta...! Divno!Zavisna sam od testa,l svih vrsta...! Divno!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02694280667025216410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-36011977602021703832012-06-27T16:38:45.015+02:002012-06-27T16:38:45.015+02:00Od samog pogleda na ove lepinje sam gladna , a da ...Od samog pogleda na ove lepinje sam gladna , a da mi tek zamirišu...., odlične ! Spremam recept i definitivno ih pripremam !Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-58658904380863374822012-06-27T13:18:43.396+02:002012-06-27T13:18:43.396+02:00Primetila sam da te nesto nema...
Super su ove le...Primetila sam da te nesto nema... <br />Super su ove lepinjice. Jako volim ovakve stvarcice! :)Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-15679226187323908762012-06-27T04:41:00.131+02:002012-06-27T04:41:00.131+02:00Savrsen, jednostavan obrok...Savrsen, jednostavan obrok...jasna varcakovichttps://www.blogger.com/profile/05996238860556223973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-24703018084285550722012-06-27T00:17:37.137+02:002012-06-27T00:17:37.137+02:00...hvala mila moja...uvjerena sam da bi ti se jako......hvala mila moja...uvjerena sam da bi ti se jako svidjelo... ;))anngelpiehttps://www.blogger.com/profile/00253670933823246382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7410918135555881790.post-32998021946053211162012-06-27T00:16:24.830+02:002012-06-27T00:16:24.830+02:00...puno hvala Gordana...;))...puno hvala Gordana...;))anngelpiehttps://www.blogger.com/profile/00253670933823246382noreply@blogger.com